Extra financiële ondersteuning voor in Amersfoort gevestigde ondernemers en ZZP’ers

Lisette Mantel 18 maart 2020 0 Comments

Bericht namens de Gemeente Amersfoort. 

Naast het landelijke noodpakket (link) voor alle ondernemers om hun bedrijf door de coronacrisis te slepen heeft de gemeente Amersfoort extra regelingen.

1.Extra tijdelijke financiële ondersteuning voor in Amersfoort gevestigde ondernemers en zzp-ers.

De tijdelijke ondersteuning kan uit twee voorzieningen bestaan:

  • Een inkomensondersteuning voor 3 maanden. Dit is een aanvulling op het huidige inkomen tot aan het sociaal minimum. Die hoeft niet te worden terugbetaald.
  • Een lening voor bedrijfskapitaal tot maximaal € 10.157,-. Uitstel van aflossing is mogelijk. De gemeente toetst – in tegenstelling tot bij het Besluit bijstand zelfstandigen – niet naar de levensvatbaarheid van het bedrijf, het inkomen van eventuele huisgenoten of uw vermogen. Binnen vier weken na uw aanvraag besluit de gemeente of u in aanmerking komt.

Ondernemers kunnen zich hiervoor melden via de site van de gemeente Amersfoort: https://www.amersfoort.nl/bericht/extra-tijdelijke-financiele-ondersteuning-voor-in-amersfoort-gevestigde-ondernemers-en-zzp-ers.htm

  1. Gemeentelijke steunmaatregelen voor ondernemers vanuit Belastingen

Betalingsregeling

Heeft u problemen met het betalen van de aanslag gemeentelijke belastingen? Stuur dan een mail met het verzoek om een betalingsregeling naar de afdeling Belastingen (belastingen@amersfoort.nl). U kunt uw betaling dan spreiden over 8 maanden. Uw eigen verklaring dat dit te maken heeft met het coronavirus is voldoende om in aanmerking te komen voor de betalingsregeling. Als u wilt kunt u telefonisch overleggen met een medewerker van Belastingen via 14 033.

 Aanslagen reclamebelasting

De aanslagen reclamebelasting (voor de binnenstad) en BIZ Euterpeplein en BIZ Neptunusplein worden pas in september verzonden.

Invorderingsrente

De invorderingsrente (dat is rente die in rekening wordt gebracht bij te late betaling) wordt verlaagd naar 0,01%.

AboutLisette Mantel