Opening calisthenicstoestellen in De Hoef gaat niet door (update)

Lisette Mantel 29 november 2021 0 Comments

Na 1,5 jaar is het dan bijna zover. De sportplek met calisthenicstoestellen gaat in november gerealiseerd worden rond de vijver, aan de Plotterweg in Hoefkwartier. Hier sport je met behulp van je eigen lichaamsgewicht.

Samen met de leverancier eXterum heeeft gemeente Amersfoort meerdere bezoeken op locatie gebracht. De gemeente heeft  in de definitieve locatie en verdeling de opmerkingen uit de buurt en de diverse gesprekken meegenomen. Het resultaat wordt een mooi lint met sporttoestellen, gratis toegankelijk voor alle gebruikers van Hoefkwartier. Een plek om elkaar te ontmoeten en sportief bezig te zijn.

Helaas kan de opening van de sporttoestellen maandag 6 december niet doorgaan vanwege de aangescherpte coronamaatregelen.

Daarom gaan wij bij de toestellen een bordje plaatsen om aandacht te vestigen op het feit dat deze openbaar toegankelijk zijn en dit communiceren wij ook in de omgeving en in onze nieuwsbrief.

Het sport college van ROC ontwikkelt momenteel een QR code waarmee je filmpjes krijgt te zien waarop leerlingen voorbeeld oefeningen doen op de sporttoestellen. Deze QR-code komt in 2022 bij de toestellen te staan.

Er wordt een programmering opgestart om de toestellen te gebruiken.

Bron: Gemeente Amersfoort

AboutLisette Mantel