Hulp van WSP regio Amersfoort en Leerwerkloket bij personeel, scholing en sociaal ondernemen

Lisette Mantel 1 april 2021 0 Comments

Het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort (WSP) en het Leerwerkloket regio Amersfoort (LWL) werken samen om werkgevers te ondersteunen bij het vinden van personeel en adviseren over scholing op de werkvloer, leerwerktrajecten en sociaal ondernemen. Ben je op zoek naar personeel of wil je (nieuwe) werknemers een leerwerktraject aanbieden? Neem dan contact op met het WSP of Leerwerkloket.

Wie zijn wij

Het WSP is een samenwerking van UWV met alle gemeenten in de arbeidsmarktregio Amersfoort: de gemeenten Amersfoort, Leusden, Nijkerk, Woudenberg, Baarn, Bunschoten en Soest. Het WSP geeft persoonlijk en kosteloos advies en ondersteunt werkgevers bij de werving en selectie van personeel met afstand tot de arbeidsmarkt. Ze werken daarbij samen met het Leerwerkloket.

Het Leerwerkloket is een samenwerkingsverband van gemeenten, UWV, ROC’s en werkgevers in de regio. Het LWL geeft jaarlijks meer dan 500 adviezen aan werkgevers, opleiders en individuele kandidaten over de aansluiting van onderwijs met de actuele arbeidsmarkt.

Hulp bij het vinden van personeel

Wij bieden personeel op maat, nemen de zorg van werving en selectie van je over en kunnen jou informeren over eventuele subsidies en regelingen bij indiensttreding van een kandidaat. Je krijgt een vaste accountmanager als contactpersoon. Hij of zij inventariseert al je wensen tijdens een gesprek en bedrijfsbezoek. Op basis van competenties, werkervaring en opleidingsniveau maken zij een eerste selectie van werkzoekenden die je vacature goed kunnen vervullen. Je kunt daarna zelf in gesprek met de kandidaten en een keuze maken.

De accountmanagers van het WSP kennen de kandidaten goed en weten hierdoor goed wie binnen je bedrijf past. Door de persoonlijke benadering en achtergrondkennis kunnen zij een goede match maken. Heb je een passende werknemer gevonden? Je accountmanager geeft meer informatie over de eventuele (financiële) voordelen voor jou als werkgever bij het in dienst nemen van de kandidaat.

Leven lang ontwikkelen

Iedereen, van 16 tot 67 jaar en met of zonder uitkering, die vragen heeft over leren en werken kan gratis terecht bij het Leerwerkloket voor hulp bij het zoeken naar een werkplek of opleiding waar je op je plek bent. Ook als werkgever en als opleider kan je bij ons terecht. We geven graag advies over de aansluiting van onderwijs met arbeidsmarkt. Samen met het WSP stimuleert het Leerwerkloket werkgevers leerwerkbanen aan te bieden en geeft het advies in alle trajecten met een leercomponent.

Kansen voor iedereen

We streven naar kansen voor iedereen op de arbeidsmarkt. Samen met jou als ondernemer willen we dit realiseren. Denk je al langer na over sociaal ondernemen, maar weet je niet hoe je het aan kunt pakken? We inspireren en ondersteunen werkgevers om inclusief te denken bij hun personeelsbeleid.

We organiseren regelmatig bijeenkomsten en webinars waarin werkgevers en werkzoekenden elkaar kunnen ontmoeten. Momenteel worden de voorlichtingen online gegeven. Ook organiseren we elke 2 maanden de online Banenmarkt via LinkedIn. Zie ook de uitnodiging in deze nieuwsbrief.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op: https://www.wspregioamersfoort.nl en https://leerwerksite.nl/.

Neem contact op met Jantine van den Burg – Buitenhuis van WSP regio Amersfoort via j.buitenhuis@amersfoort.nl of Hans Eijsink van Leerwerkloket regio Amersfoort via HJJ.Eijsink@amersfoort.nl

 

AboutLisette Mantel