Terugblik bijeenkomst Label C

Jack Waas 18 mei 2022 0 Comments

Dinsdag 26 april was het eindelijk zover, we konden weer een fysieke bijeenkomst houden.

We waren te gast bij Moore MTH te Amersfoort in het prachtige gebouw aan de Databankweg.

Deze bijeenkomst stond geheel in het teken van Label C
Per 1 januari 2023 moet een kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben. Dit betekent een primair fossiel energiegebruik van maximaal 225 kWh per m2 per jaar. Voldoet het gebouw dan niet aan de eisen, dan mag u het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken. Deze verplichting staat in het Bouwbesluit 2012.

Duurzaam Netwerk Amersfoort, een initiatief van de verschillende bedrijventerreinen die samen met de gemeente het pad van de verduurzaming optrekt gaf een uitgebreide presentatie over label C.  Deze presentatie werd gegeven door de Roger Ooms van Oomsarchitecten gevestigd op de Wieken Vinkenhoef die zich inzet voor een duurzaam Amersfoort en Melissa Mackaaij projectmanager op het gebied van duurzaamheid bij de Gemeente Amersfoort.

Jeff van Gestel van Van Dorp installaties gaf vervolgens ook een presentatie over de huidige situatie op De Hoef qua labels en wat zijn de quick wins die te behalen zijn.

Na deze presentaties en de nodige vragen die beantwoord werden konden we nog wat netwerken onder het genot van een heerlijk drankje inclusief goed verzorgde bittergarnituur.

Al met al een zeer interessante en geslaagde bijeenkomst.

Download hier de presentaties van Van Dorp en Duurzaam Netwerk Amersfoort van de bijeenkomst.

AboutJack Waas